Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes kavart sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
40 dkg meggy
2 tojás
2 dl tejföl
1 tk. sütőpor
2 ek. kristálycukor
1 kk. fahéj

Elkészítés:
A margarin habosra kikeverjük, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a cukrot és egyenként a tojásokat.
A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk állandó keverés közben a kikevert margarinhoz, majd megszórjuk egy csipet sóval, beletesszük a tejfölt és síma masszává keverjük.
A masszát margarinnal kikent kilisztezett tepsibe öntjük. A tetejét egyenletesen megszórjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyel.

Tanácsok:
200 fokosra előmelegített sütőben sütjük.
Tűpróbával ellenőrízhetjük, hogy mikor sült meg.
Mikor készen van, még forrón megszórjuk kristálycukorral összekevert fahéjjal.

Mikor teljesen kihűlt, akkor célszerű szeletelni.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: ppiiccii


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-mákos palacsinta » Sajtos aprósütemény » Meggyes-kefíres-gyors » Meggyes-Pudingos Szelet
» Almás-Meggyes muffin » Legegyszerűbb sütemény » Csokis-diós sütemény » Zabpelyhes almás sütemény
» Csokis-meggyes likőr » Kefíres sütemény 2 » Meggyes mákos muffin » Meggyes jégdesszert
» Túrós meggyes » Zebra sütemény » Berlini sütemény » Meggyes-diós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.