Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-csokis felfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7 dl tej
12 dkg margarin
10 dkg vaj
10 evőkanál kristálycukor
10 evőkanál búzadara
1 evőkanál vaníliaízű pudingpor
pici só
4 db tojás
50 dkg magozott és kinyomkodott meggy
2 evőkanál keserű kakaó
2 evőkanál tej

Elkészítés:
A meggyet 2 evőkanál kristálycukorral megszórjuk.
A tejet felforraljuk és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a pudingporral összekevert búzadarát.
Míg hűl, a tojássárgákat, margarint habosra keverjük 6 evőkanál cukorral, pici sóval és adagonként belekeverjük a kihűlt masszát, - végül lazán összedolgozzuk a tojások keményre vert habjával.
Zsírral kikent vagy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük, belenyomkodjuk a meggyet és 170 fokos sütőben 40 perc alatt szép rózsaszínre sütjük.
A kakaót, 2 evőkanál tejet, 10 dkg vajat, kakaót állandó keverés mellett forrásig olvasztjuk és egyenletesen a tésztára csurgatjuk.
Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós felfújt » Mézes-körtés darafelfújt » Citromfelfújt » Brokkoli felfújt
» Feketeerdő-rizsfelfújt » Burgonyafelfújt gazdagon » Darafelfújt hidegen » Almás diófelfújt
» Túros felfujt » Szilvás túrófelfujt » Mákfelfújt » Habkönnyű rizsfelfújt
» Marhahúsfelfújt » Húsfelfújt » Káposztás burgonyafelfújt » Gyümölcsös burgonyafelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.