Tutireceptek.hu fejléc

Lestyános csirkeraguleves. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csirkemell
1 csokor lestyán
1 csokor petrezselyem
2 szál zellerzöld
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zellergumó
15 dkg mélyhűtött zöldbab
1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
4 evőkanál tejföl
4 szelet citrom és 1 evőkanál citromlé


Elkészítés:
1. A megtisztított csirkemellet bőrözze le, csontozza ki, a húst vágja ujjnyi csíkokra és 1,5 liter hideg, sós vízben az egészet tegye fel főni. Közben fél csokor lestyánt a petrezselyemmel és a zellerzölddel kössön szorosan csokorba, leöblítve tegye a levesbe. A zöldségeket tisztítsa meg, darabolja össze, és amikor a hús már félig puha, adja hozzá zöldségféléket is.
2. Az olajat serpenyőben forrósítsa fel, és a liszttel készítsen világos rántást, sűrítse be vele a levest, majd lassan csurgassa bele a felmelegített tejfölt. A maradék lestyánt vágja finomra.
3. A levest forralja össze, a csontot, a bört és a fűszercsokrot tálalás előtt vegye ki a levesből. Az apróra vágott lestyánnal meg a citromlével ízesítve, a citromkarikával díszítve tálalja.

Tanácsok:
Lestyán: A petrezselyemhez hasonló, erős, ízében a zellerre emlékeztető, fűszeres illatú növény.

Finom, mutatós.

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 258 kcal

A receptet beküldte: GILL


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lestyános húsgombóc » Lestyános vaddisznószelet » Csirke - csupor » Mexikói tortilla leves
» Majonézes cukkínisaláta » Brokkoli krém leves » Kapros csirkeragu-leves » Galyasági zellerkrémleves
» Tejszínes eperkrém-leves » Magyaros burgonyaleves » Krémleves karfiolból » Angol hagymaleves
» Céklaleves túrógaluskával » Karajba zárt csülök » Ribizli leves » Ragu-leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.