Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós máj chipsszel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 nagy paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 paprika
30 deka sertésmáj
3 evőkanál olaj
só, bors
fél teáskanál szárított majoránna
fél teáskanál pirospaprika
7,5 deka chips

Elkészítés:
A paradicsomokat leforrázzuk, eltávolítjuk a héját, majd felkockázzuk. A paprikákat kicsumázzuk, kimagozzuk, félbevágjuk és félcentis vékony csíkokra szeljük. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymagerezdről leszedjük a héját, és finomra zúzzuk.
A májat ujjnyi csíkokra daraboljuk. Megfelelő méretű lábosban vagy serpenyőben olajat melegítünk, üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd rádobjuk a májcsíkokat, és kicsit elősütjük őket. Fél perc után sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Hozzátesszük a paradicsomkockákat, a paprikacsíkokat, szórunk rá pirospaprikát, és egy keverés után lefedjük. Mérsékelt tűzön kb. 10 percig főzzük és a nagyobb darabokra tört chipset a végén belekeverjük.

Tanácsok:
Ez kb. két adag, ha nagyobb a család, vagy az étvágy, dupla adagokkal készíthetjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós-boros sertéspörkölt » Lecsóshús » Lecsós ponty » Lecsós-túrós tészta
» Lecsós karaj » Lecsósszelet » Lecsós -csirkemáj » Lecsós bab
» Csirkemáj lecsósan » Lecsós burgonya » Lecsós csülök » Lecsós pulykamell pörkölt
» Lecsós sertésborda » Lecsós szelet a'la pemete » Lecsós karfiolpaprikás » Lecsós csirkemell egytál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.