Tutireceptek.hu fejléc

Kolozsvári túrókrém szendvicsre recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
10 dkg juhtúró, 8 dkg húsos kolozsvári füstölt szalonna, 1 csapott evõkanál tejföl, 1 diónyi vöröshagyma, csipetnyi só (a szalonna sós), 1 késhegynyi törött fehér bors, szendvicskenyerek, a díszítéshez tetszés szerinti friss zöldségféle vagy savanyúság.

Elkészítés:
A szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd zsírját kisütjük. Hagyjuk, hogy kihûljön, sõt meg is dermedjen. Ezután a pörccel együtt habosra keverjük, és hozzáadjuk az elõzõleg villával összekevert túrót, a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, a tejfölt, a sót és a borsot. Tovább keverjük, végül befedve a hûtõszekrénybe tesszük néhány órára. A szendvicskenyerekre kenjük, paradicsomot, zöldpaprikát, zöldhagymát vagy savanyúságot kínálunk hozzá. Legalább 5 napig eláll a normál hûtõszekrényben, de adagokra osztva fagyasztani is lehet, ezért nagyobb mennyiségben is érdemes készíteni.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölccsaláta túrókrémmel » Kolozsvári rakott káposzta » Túrókrémes sütemény » Túrókrémes
» Édes túrókrém » Túrókrém piskótába » Diétás túrókrém » Szalonnás túrókrém
» Gyümölcsös túrókrém 2. » Zelleres túrókrém » Kolozsvári bableves » Citromos túrókrémtorta
» Málnás túrókrém » Gyümölcssaláta túrókrémmel » Kolozsvári rakott kacsa » Zöldfűszeres túrókrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.