Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás
1 teáskanál cukor
4 evőkanál liszt
2 csipet só
vaj- és liszt a tepsi kikenéséhez.

Kolbászkrémhez:
1 pár Gyulai kolbász
3 doboz natúr sajtkrém

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztom, és a fehérjéből kemény habot verek a pici sóval.
Hozzáadom a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját, végül óvatosan beledolgozom a 4 púpozott evőkanál lisztet. (én rétes lisztet használok hozzá.)A masszát sütőpapírral kibélelt, zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm. Kb. 25x35 cm-esbe.
Előmelegített sütőben kb. 180 °C-on (légkeverésesnél 160 °C-on) sütöm, kb. 15 percig.
A kolbászt ledarálom.Összekeverem 2 doboz sajtkrémmel, megkenem vele a piskótát, majd a hűtőbe teszem, hogy egy kicsit megdermedjen.
Ezután kenem a tetejére a maradék natúr sajtkrémet.
Tálalás előtt rombusz alakra vágom, kolbászkarikával, lila hagymával, salátalevéllel, sárgarépa csíkokkal díszítem.

Tanácsok:
Kép is látható róla az adatlapomnál, de szerintem nem olyan mutatós mert egy egész tálcát fényképeztem, de az íze a nagyon finom!


A receptet beküldte: Hoev


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromhabos piskóta » Gyümölcsös piskóta » Epres-habos piskótatorta » Meggyes habos piskóta
» Tengerész piskóta » Kolbászos kifli » Ausztrál almás piskóta » Piskótatészta/Egyszerűen
» Epres piskóta szeletek » Piskóta U1 » Meggyes rakott piskóta » Mézes-diós piskóta
» Piskóta gesztenyekrémmel » Diós-fügés babapiskótás » Tiramisu piskóta mikróban » Húsvéti kolbászos leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.