Tutireceptek.hu fejléc

Kaporleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
egy jó evőkanálra való vágott zöld kapor,
másfél evőkanál olaj,
2 dkg liszt,
1 dl tejföl vagy 2 dl tej,
1 tojássárga,
só.

Elkészítés:
A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a kaprot de ezzel nem pirítjuk hanem azonnal felengedjük.
Miután felfőtt, 10 percig csendesen főzzük, 1-2 dl forró tejjel kiegészítjük, és tejföllel kikevert tojássárgára tálaljuk.
Pirított zsemlekockát vagy nagy kockára vágott főtt tojást adunk hozzá.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg kaporleves » Gyergyói kaporleves » Kaporleves zsemlekockákkal » Kaporleves zöldhagymával
» Mustáros-szezámos pogácsa » Hagymaleves náthára! » Májgombóc – leves » Szászok gulyása
» Tökpüréleves » Zöldséges pirított csirke » Magyaros burgonyaleves » Mexikói raguleves
» Vegyes húscsíkok » Kötött tészta » Pizza szósz eltevése » Cukkini leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.