Tutireceptek.hu fejléc

Kacsamáj lilakáposzta ágyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fej lila káposzta
1 fakanálnyi zsír vagy néhány ek. olaj
pici víz
só, édesítő vagy cukor,köménymag, ecet.
50 dkg kacsamáj+zsír a sütéshez
morzsolt kakukkfű
só, bors

Elkészítés:
Először a káposztát készítem el.
Kevés zsiradékon megpárolom a leszelt káposztát, közben megsózom és édesítem cukorral vagy édesítővel. Köménymag is kell hozzá, feltétlenül! Fedő alatt pici víz hozzáadásával puhára főzöm. A főzés befejezése előtt ecettel ízesítem, ízlés szerint.

A májat megszabadítom a hártyáitól és vastagabb ereitől, kockákra vágom és megszórom morzsolt kakukkfűvel, rövid ideig hagyom állni, majd felforrósított zsírban 5 perc alatt folyamatos kavargatás mellett megsütöm.Sózom, borsozom.

Tányérra teszem a káposztát,rá a májat és jóétvágyat kívánok hozzá.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." c. naplóm 225. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt lilakáposzta » Gombaragu burgonyaágyon » Májgombócok káposztaágyon » Nagyon finom túrós muffin
» Almás párolt lilakáposzta » Túrós kocka (nagyon finom) » Zsermak - nagyon finom » Hagymás kacsamáj
» Fűszeres ágyon sült hal » Nagyoncsokis brownie » Csirke sóágyon » Nagyon fini kakaós süti
» Túró torta piskótaágyon » Zala kocka nagyon finom » Krumpliágyon sült gomba » Kacsamáj roueni mártáson


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.