Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós Lepény Albi módra recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
0,5 ek cukor
1 kk só
6 dkg margarin
1 tojás

A töltelékhez:
20 dkg juhtúró
1 kk só
2 ek tejföl
kevés majoranna
20 dkg füstölt főtt császárszalonna

Elkészítés:
1 dl langyos tejben elkavarom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.
A liszthez hozzáadom a sót, tojást, megolvasztott margarint, az élesztős tejet,
és közben folyamatosan annyi tejet, hogy könnyen gyúrható, de nem túl lágy tésztát kapjak.
Jól kidolgozzom, majd körülbelül fél órát meleg helyen megkelesztem, fontos, hogy körülbelül
26 fokos legyen a hőmérséklet, kevesebnél nem fognak megkellni. Közben a juhtúrót,
a tejfölt, a sót és a majorannát egy tálkába villával addig keverem, míg könnyű habos nem
lesz.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 8 egyforma gombócra osztom,
ez kb négy embernek elég.
Mindegyiket téglalap alakúra nyújtom, majd az egyik felére rákenjük a túrót,
megszorom kockára vágott
szalonnával, majd a másik felét ráhajtom, és lenyomkodom, hogy sütés közben
ne nyíljon szét.
Végül serpenyőben közepes lángon olajjal barnára sütőm.


A receptet beküldte: krumplibogar85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurttorta Kobold módra » Gombaleves Tamás módra » Finom almás lepény » Máglyarakás Anikó módra
» Juhtúrós kapros csusza » Túrófánk Pálma módra » Madártej Kata módra » Muffin cukrász módra
» Szilvás lepény kelesztve » Juhtúrós gomba » Almás pite Daka módra » Rizs nápolyi módra
» Csirke vadász módra » Rizs ínyenc mester módra » Vendégváró manduli módra » Kakaós kalács észt módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.