Tutireceptek.hu fejléc

Hideg sajtmártás-mártogato recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
4 személyre

10 dkg reszelt márványsajt
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 dl tej
1 dl tejföl
diónyi vöröshagyma
1 csapott mokkáskanál törött fehér bors
1 mokkáskanál currypor
1 késhegynyi õrölt szerecsendió
ízlés szerint só

Elkészítés:
A megreszelt márványsajtot és a füstölt sajtot turmixgép poharába szórjuk. Ráöntjük a tejet és a tejfölt, majd addig keverjük, amíg habos, sûrû, egynemû mártás nem lesz belõle. A vöröshagymát lereszeljük vagy fokhagymaprésen átnyomjuk. A sajtmártásba belekeverjük a hagymapépet, a fehér borsot, a curryport és a szerecsendiót, végül kevés sóval ízesítjük. (Vigyázat, mindkét sajt sós!) A mártást befedve tesszük a hûtõszekrénybe, és legalább fél napig érleljük, hogy a fûszerek jól átjárják. Különösen finom, ha rántott hagymakarikát vagy olajban sült krumplit, esetleg sült zöldséget mártogatunk bele. Félszáraz fehérbort vagy hûtött sört igyunk hozzá.

Tanácsok:
Szendvicskenyérre is kenhetjük. Akár szendvicsnek, akár melegszendvicsnek szánjuk, mindenképpen nagyon ízletes.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg sárgadinnye leves » Ribizke lekvár hidegen » Hideg finomfűleves » Hideg orosz tejfölleves
» Savanyúság hidegen! » Töltött csülök hidegen » Hideg kapros uborkaleves » Hideg zöld leves
» Hideg lángos » Hideg túrógombóc » Hideg paradicsomleves » Ősszibarack leves hidegen
» Hideg csokoládésrízs » Hideg töltött saláta » Hideg csokoládéöntet » Hideg sonkás sajttekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.