Tutireceptek.hu fejléc

Házi tehéntúró recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Tetszés szerinti mennyiségû aludttej

Elkészítés:
Az aludttejes edényt meleg sütõbe teszem, de a sütõ ajtaját nyitva hagyom. Nem szabad fõnie, éppen csak meleg legyen. 4 órai állás után a tetején képzõdött savót leöntöm, a visszamaradt sûrû részt pedig vászonzacskóba öntöm és úgy akasztom fel, hogy alátehessek egy tálat, ami felfogja majd lecsurgó levét. Ha a zacskó tartalma már darabos, akkor szorosan beletömöm egy mûanyag edénybe és letakarva a hûtõszekrényben tárolom felhasználásig. Egy hétig biztonságosan eltartható. A visszamaradt savót leves vagy fõzelék habarására használom fel.

Elkészítési idő: 5 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tehenturos fankocskak » Aranygaluska2 » Máglyarakás » Töltött ropogós pogácsák
» "Éjszakás" Túrópogácsa » Tortilla » Házi sajt, I. » Sajtos palacsinta
» Chokito » Túrós pogi egyszerűen » Pizzás kifli » Bence pogacsa
» Finom sajtos » Puha pogi » Sós sajtos sütemény » Háromszéki palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.