Tutireceptek.hu fejléc

Házi konyak - egyszerűbben recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
5 l borpárlat, alk V/V 45 - 50%
kb. 5 dl mazsola
5 - 6 szem pörkölt babkávé

Elkészítés:
Ez hivatalos nevén ÁGYAS BORPÁRLAT! A párlatba beleendedjük a mazsolát és a kávészemeket. Így érleljük min. 1 hónapig. A kész italt rajta hagyjuk az "ágyon", mindig kis mennyiségeket öntünk le róla szűrőpapíron (a porvédő maszk ehhez kiváló!) keresztül.

Tanácsok:
Fontosnak tartom a megfelelő szeszfokot! A mazsola úgyis levesz belőle. Ha ennél hígabb, akkor egy kommersz löttyöt kapunk, ha erősebb, akkor az az íz, az élvezeti érték rovására megy.
A mazsola adja az ital színét, édességét, a kávé egyfajta patinás zamatot kölcsönöz az italnak.

Elkészítési idő: 3 perc
Kalóriatartalom: sok! kcal
Szénhidráttartalom: kb. 0,5 % gramm
Zsírtartalom: nyomokban gramm

A receptet beküldte: szijjferi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Konyakos eper » Hókifli a legegyszerűbben » Konyakos diplomatapuding » Fahéjas-konyakos almacsók
» Almás pite egyszerűbben » Konyakmeggyes » Konyakos csokoládékrém » Konyakmeggy fagyi
» Túrógombóc egyszerűbben » Konyakos-likőrös melegítő » Konyakos almatorta » Házi konyak
» Konyakmeggyes szelet! » Tejleves legegyszerűbben » Konyakos meggy nyersen » Konyakos meggy


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.