Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás tofurántotta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
vöröshagyma
tofu
kurkuma, só, pirospaprika
(olaj)

Elkészítés:
4 személyre:

40-50 dkg Tofut kockákra vágunk, majd krumplitörővel vagy villával enyhén pépesítjük (nem baj, ha több-kevesebb kocka valamelyest megússza a pépesítést!).
Ízlés szerint 3 vagy 4 fej vöröshagymát felaprítunk és kevés vizen megpárolunk-dinsztelünk (olaj helyett vizen is jól átpuhul a hagyma, legfeljebb nem lesz olyan barnás, de ugyanolyan finom.) Az így megpuhult hagymához hozzáadjuk a megtört tufut és egy kevés vizet, hogy oda ne égjen.
A szín és az íz kedvéért enyhén megszórjuk kurkumával és esetleg pici pirospaprika őrleménnyel. Időnként kevergetjük és kb. 10-15 percig tűzön hagyjuk az ízvilágában tojásrántottára emlékeztető ételt.

Tanácsok:
A feldarabolt tofu hozzáadásakor a hozzávalókat ízlés szerint kiegészíthetjük szárított paradicsommal, kapribogyóval, gombával, gabonakolbásszal, stb. Zöldborsóval is kiváló.


A receptet beküldte: Anetta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás kapros krémsajt » Hagymás csirkecomb » Hagymás málé » Fokhagymás tört burgonya
» Szalonnás hagymás krumpli » Hagymás zeller saláta » Túrós medvehagymás krém » Tengerihal fokhagymásan
» Fokhagymás sertésmáj 2 » Fokhagymás vadlibamell » Hagymás párizsisaláta » Rakott hagymás csirke
» Medvehagymás rántotta » Medvehagymás tojáskrém » Kolbászos-hagymás sajtkrém » Gyöngyhagymás tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.