Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös máglya recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg babapiskóta
25 dkg vegyes friss gyümölcs
2 db tojás
20 dkg cukor
5 dkg liszt
5 dl tej

Elkészítés:
A lisztet a cukor felével hideg tejben elkeverjük, és állandóan kevergetve csomómentesre fözzük. A tojássárgákat 5dkg cukorral habosra keverjük, és a tűzről levett forró krémhez azonnal hozzá keverjük. Ugyanezt tesszük a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjével is, de vigyázzunk, hogy óvatos mozdulatokkal dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot. A babapiskóta felét lerakjuk egy tálba rá rakjuk a krémet és vegyesen gyümölcsöt és a tetejére a megmaradt babapiskótát. Lehütjük és a tetejét friss gyümölccsel díszitjük.

Tanácsok:
Tejszínhabbal is díszithetjük. Ha van ottthon csoki öntet avval is meglocsolhatjuk.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: zsozsanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös házi jégkása » Mandulás máglyarakás » Gyümölcsös joghurtos torta » Gyümölcsös/túrós torta
» Gyümölcsös kocka » Könnyű nyári gyümölcsös » Gyümölcsös teabólé » Gyümölcsös kacsacomb
» Gyümölcsös fagylaltkehely » Almás máglyarakás » Boszorkány máglya » Gyümölcsös palacsintatorta
» Gyümölcsös tészta » Gyümölcsös hab » Túrós gyümölcsös süti » Gyümölcsös kuszkusz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.