Tutireceptek.hu fejléc

Gombával rakott karalábé recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
fél kg karalábé
25 dkg friss gomba
egy vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt (lehetőleg füstölt)
5 evőkanál rizs
egy csokor zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A megtisztított és vékony hasábokra vágott karalábét sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, a megmosott, vékonyra felszeletelt gombát is hozzáadjuk és fedő alatt pároljuk. Ezzel párhuzamosan vízben megfőzzük a rizst az apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt.

Miután mindez elkészült, leszűrjük a karalábét, egy tűzálló tálat olajjal kikenünk és rétegesen belerakjuk a karalábét, a gombát és a rizst úgy, hogy alulra is, felülre is karalábéréteg kerüljön; tetejét meghintjük reszelt sajttal és ráöntjük a 2 dl tejfölt, majd az egészet sütőben jól átsütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott káposzta juhsajttal » Rakott sült » Bajor rakott hús » Rakott virsli (Update1)
» Besameles rakott krumpli » Parajkrokett gombával » Kerti rakottas » Lerakott harcsa
» Rakott kel burgonyával » Kolozsvári rakott kacsa » Gyors rakottas » Zabpelyhes rakott gomba
» Rakott kelkáposzta másképp » Ananászos rakott karaj » Rakott krumpli gazdagon » Cukkini rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.