Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres körtelekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
Tisztított körte
Cukor
2-3 szegfűszeg (én őröltet használtam)
Fahéj egészben
Zselésítő (bármelyik jó)
1 db citrom leve és héja

Elkészítés:
A megpucolt körtét darabokra vágjuk és egy fazékba tesszük, rácsavarjuk a citrom levét, egy pici vízzel (kb 1dl) feltesszük főni, majd botmixerrel pépesítjük. Belerakjuk a fűszereket+ a citrom reszelt héját és összefőzzük.
Hozzáadjuk a cukrot és a zselésítőt, majd kavargatva ismét felforraljuk. A fahéjat kivesszük és a lekvárt takarékra tesszük, majd üvegekbe töltjük.
Lezárjuk az üvegeket, 10 percre fejre állítjuk, majd másnap amikor kihűltek, a spejzba rakjuk.

Tanácsok:
Nekem a fűszerekhez külön erre a célra vett tartóm van, így nem kell bányászni a fahéjdarabokat.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres zsemle » Húskockák fűszeres túróval » Fűszeres oldalas » Fűszeres bébipolip
» Fűszeres csirke » Fűszeres karajcsíkok » Fűszeres sárga rizs » Fűszeres tésztás csirke
» Fűszeres-sajtos kelbimbó » Fűszeres halva torta » Forró, fűszeres gyömbértea » Fűszeres narancslikőr
» Fűszeres vaddisznó » Fűszeres szarvascsülök » Zöldfűszeres túrókrém » Fűszeres hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.