Tutireceptek.hu fejléc

Fiti féle krumplis pogácsa recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg. Főtt burgonya (tisztán mérve)
60 dkg. Liszt
10 dkg. Zsír
1,5 dl. Tej
2 dkg. Élesztő
2 db. Tojás
3 csapott teáskanál só

+ zsír a kenéshez
+ tojás a tetejére

Elkészítés:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, és
ha az áttört burgonya meghűlt, a
-kenéshez való zsír kivételével-
fenti anyagokat összegyúrjuk, majd
zsírral kenve a szokásos módon,
20 percenként hajtogatjuk 3 alkalommal.

Kisodorjuk, tetejét felvert tojással lekenjük,
utána kés hegyével berácsozzuk, kiszaggatjuk, oldalát kicsit megsodorjuk, hogy ne dőljön el!

Tanácsok:
Gázon:5-6 fokozaton, vagy
Villanyon:200-220 C°-on sütjük.





Ha valamit esetleg elírtam, kérem jelezzétek! Köszönöm!


A receptet beküldte: fiti48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kedvenc krumplis pogácsánk » Sváb krumplisaláta » Sajtos-burgonyás pogácsa » Kocós pogácsa
» Juhtúrós-sajtos pogácsa » Finom túrópogácsa » Levelestepertős pogácsa » Krumplis palacsinta, 2p/db
» Újkrumplis tonhalsaláta » Boszorkány pogácsa » Gombás pogácsa » Sovány túrós pogácsa
» Fini pogácsa » Krumplis dóka » Hajtogatott túrós pogácsa » Krumplispite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.