Tutireceptek.hu fejléc

Fehérboros-tejszínes szőlőkrémleves pekándióval recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg szőlő
1 ek vaj
2 csapott ek cukor
2 dl víz
1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor (3 gr)
só ízlés szerint
1 csipet őrölt fehérbors
1 dl főzőtejszín
1 dl fehérbor
1 szál menta (4 levél)
1 dkg pekándió (6 szem)

Elkészítés:
A szőlőt leszemezzük.
A vajon megolvasztjuk a kristálycukrot. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, a vaníliás cukrot, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a szőlőszemeket, néhány kivételével. Felforraljuk.
Botmixerrel összekeverjük, beleöntjük a tejszínt és a bort. Beletesszük a szőlőszemeket, még egyszer felforraljuk.
Tálalunk. Egy tányérba merünk a levesből, teszünk bele pekándiót, és díszítjük mentalevéllel.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Toszkán paradicsom-krémleves » Savanyú krumplileves » Galuskás-krumpli leves » Csülkös bab-2
» Cukkini tócsni » Bakonyi húsos leves » Piemontei pacalleves » Céklaleves
» Fűszeres kukoricaleves » Legfinomabb csirkemell » Lestyános húsgombóc » Sajtos csillagok
» Mediterrán zöldségleves » Sütőtök krémleves Pisti módon » Hideg szederleves » Tökkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.