Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi fokhagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
2 evőkanál olaj
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
só, ecet, cukor, darabka citromhéj

Elkészítés:
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk és forró olajon hirtelen átsütjük. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, néhány percig együtt pirítjuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. Majdnem puhára főzzük, amikor sóval, ecettel, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Ha a hús megpuhult, a levest a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk, s még egyszer felforraljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi Raffaello szelet » Erdélyi tormás hús » Erdélyi töltike » Erdélyi paradicsomleves
» Erdélyi salátaleves » Erdélyi rakott pogácsa » Erdélyi padlizsánkrém » Erdélyi rakottkáposzta
» Erdélyi csirke raguleves » Erdélyi raguleves » Erdélyi túrófánk » Erdélyi Piskóta
» Erdélyi tárkonyos tokány » Erdélyi leves » Erdélyi baglyos leves » Erdélyi főtt túrós tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.