Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű császármorzsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 tojás
1 dl tej
kevés só
cukor ízlés szerint
búzadara
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A tojást a tejjel, sóval, cukorral, citromhéjjal simára keverem. Ezután lassan belekeverem a búzadarát. Annyi búzadara kell bele, hogy palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megdagadjon. Ha túl sűrűre dagad, akkor lehet pici tejjel higítani. Kevés vajat, vagy olajat felhevítünk serpenyőbe(ha lehet teflonba, mert abba nem ragad le), beleöntjük a tésztát. Mindkét oldalát aranybarnára piritom, majd nagyobb darabokra tördelem.

Tanácsok:
Ne piritsd tul soká, mert kiszárad nagyon! Lekvárral, kompóttal nagyon finom desszert. Lehet édesítővel is készíteni, így cukorbetegek is ehetik.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Nívea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Reteksaláta - egyszerűen » Egyszerű krémes » Meggyes császármorzsa » Joghurttorta egyszerű
» Egyszerű tésztasaláta » Egyszerű csokoládétorta » Egyszerű alapmuffin » Túrógombóc egyszerűen
» Egyszerű mediterrán kenyér » Lencsesaláta egyszerűen » Legegyszerűbb sajttorta » Egyszerű tojáskrém
» Rakott karfiol egyszerűen » Csokimáz egyszerűen » Egyszerű túrós » Császármorzsa 1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.