Tutireceptek.hu fejléc

Csokis-mogyorós sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg vaj,
15 dkg étcsokoládé és liszt
17,5-17,5 dkg cukor és mogyoró
kevés fahéj
4 tojás
1 dl tejszín
1 kávéskanál szárított élesztő

A díszítéshez
15 szem mogyoró

Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránként beleforgatjuk az élesztővel, fahéjjal összekevert lisztet. A tésztát alufóliával kibélelt, vajjal kikent, hosszúkás vagy őzgerinc formába simítjuk, és nem túl meleg sütőben megsütjük. A sütés félidejében a mogyorót óvatosan a tetejére nyomkodjuk. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük.

Tanácsok:
A tetejét csoki "csíkokkal" vagy csokikrémmel locsolhatjuk meg ha kívánjuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: suzy1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bugátsza.(Krémes sütemény) » Gyors kókuszos sütemény » Édes teasütemény » Kakaós-meggyes sütemény
» Zabpelyhes almás sütemény » Fahéjas-szilvás sütemény » Kefíres szilvás sütemény » Saint-tropez-i sütemény
» Citromos áfonyás sütemény » Ananászos sütemény » Mákos sütemény Maris módra » Rázott túrós sütemény
» Skandináv sütemény » Milánói aprósütemények » Kirándulók süteménye » Narancsos sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.