Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés-mandulás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20dkg liszt
10dkg cukor
1csomag van. cukor
10dkg vaj
3 tojássárgája
pici só
Krém:
10dkg vaj
10dkg cukor
1 egész tojás
1 tojássárgája
10dkg mandulaőrlemény

Diszitéshez 40dkg kimagozott cseresznye

Elkészítés:
A lisztből, cukorból,van.cukorból,vajból és a tojássárgájából 1 csipet sóval gyúrjunk tésztát, majd tegyük pár órára a hűtőbe pighenni. Egy keverőedénybe tegyük a szobahőmérsékletű vajat, keverjük habosra. Adagoljuk apránként hozzá a cukrot,1 egész tojássárgáját, a mandulaőrleményt,1 csipetnyi sót. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt 25cm kerek sütőformát. A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjunk a tetejére 40dkg kimagozott cseresznyét. Használhatunk fagyasztott cseresznyét is. Előmelegitett, közepesen meleg 170fokos sütőben süssük 40-50 percig.


A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors leveles rétes » Dobos torta IV. » Vörösboros puncstorta » Almás meggyes túrós lepény
» Duplán csokis keksz » Vitorlás sütemény » Tökös-mákos cookie » Csokoládés piskóta
» Csokis szalámi 2 » Mézes, puncsos » Szőlős túrótorta » Zebra túrótorta
» Amerikai krémes. » Meggyes amerikáner » Almás zserbó » Sarokház /100 éves recept/


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.