Tutireceptek.hu fejléc

Chilipaprikás sügér recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 db 50-60 dkg-os sügér,
4 gerezd fokhagyma,
4 zöldhagyma,
1 fej vöröshagyma,
4 szál kakukkfű,
fél chili paprika,
1 kávéskanál őrölt fekete bors,
1 citrom kifacsart leve,
1 csokor petrezselyem,
2 evőkanál olívaolaj,
4 babérlevél,
néhány szem szegfűbors,
durva szemcséjű,


Elkészítés:
A halakat megmossuk, kívül-belül jól leöblítjük, levágjuk az uszonyukat, kopoltyújukat, farkukat, majd bevagdossuk mindkét oldalukat. A halakat kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. A megtisztított fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, beletesszük a sót, borsot, a megtisztított, apróra vágott chili paprikát, hozzáöntjük a kifacsart citromlevet. Hozzáadjuk a megtisztított, összevágott hagymaféléket, a petrezselymet és az olívaolajat. Jól összekeverjük, majd ezt a pácot beletöltjük a bevágásokba, a halak hasüregébe, és mindegyik üregbe teszünk még babérlevelet, 1-1 kakukkfűágat és szegfűborsot. A megmaradt pácot a halak tetejére simítjuk, majd hűtőszekrényben 2-3 órát állni hagyjuk. A sütőt 180º C-ra előmelegítjük, és a halakat 15 perc alatt mindkét oldalukon ropogósra sütjük. Zöld citromkarikákkal tálaljuk.

Tanácsok:
Nemcsak a sügér, hanem egyéb halfajta is alkalmas ehhez a recepthez. Arra ügyeljünk, hogy lehetőleg kevésbé szálkás halat válasszunk a sütéshez.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parmezános rántott surimi » Brokkolis haltekercsek » Gombás tengeri hal » Almás olajoshal saláta
» Sajtban sült hal-egyszerűen » Diós ponty serpenyőben sütve » Dorozsmai molnárponty » Kecsege magyarosan
» Korhely-halászlé » Sült rákok » Zöldségekkel párolt csukafilé » Amurpaprikás
» Ponty szalonnásan » Pontyragu puliszkagombóccal » Süllő mandulamártással » Ponty variáció


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.