Tutireceptek.hu fejléc

Barackos rácsos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
10-20 dkg cukor ízlés szerint
15 dkg Rama
1 csomag sütőpor
1 tojás
pici tej
80 dkg barack
őrölt szegfűszeg

Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a 10 dkg cukrot, a sütőport és a tojást összemorzsoljuk. Ezután hozzáadunk annyi tejet, hogy összeálljon. Két részre osztjuk, az egyik felét vékonyra nyújtjuk lisztezett gyúródeszkán. Lisztezett és margarinnal kikent tepsibe, vagy tortaformába rakjuk. A barackot pürésítjük, ha nem elég édes, cukorral édesíthetjük. Belekeverjük ízlés szerint az őrölt szegfűszeget. Az így kapott pürét a tésztán eloszlatjuk. A tészta másik feléből vékony kígyókat gurigázunk és rácsszerűen elrendezzük a tetején. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük és szép aranybarnára sütjük. Porcukorral tálalhatjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos tekercs » Rácsos linzerke » Rácsos sütemény » Barackos kiflifelfújt
» Őszibarackos sertésszelet » Barackos, túrós rétes » Őszibarackos túrós szelet » Epres-barackos-túrós-habos
» Hagymás-őszibarackos karaj » Rácsos linzer Ági módra » Rácsos-túrós pogácsa » Meggyes-diós rácsos
» Diós-rácsos » Bográcsos lecsó » Rácsos szilvanyárs » Fincsi barackos szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.