Tutireceptek.hu fejléc

Annus püspökkenyere recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg reszelt alma
30 dkg rétesliszt
30 dkg kristálycukor
1 sütőpor
1 tojás
5-5 dkg mazsola és dió
fahéj

Elkészítés:
A reszelt almát a cukorral, sütőporral, tojással, fahéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót, mazsolát, végül a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett formába töltjük, és a tetejére megzsírozott alufólia lapot fektetünk. Forró (200 fok) sütőben 40-50 percig sütjük. Deszkára borítva hűtjük ki, és csak másnap szeleteljük.

Tanácsok:
Az én sütőmben több mint egy órát sütöttem!


A receptet beküldte: zsófi1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pavlova-torta » Fűszeres csók » Almás croissant » Mandulamarcipán, I.
» Cseresznyés mikrós piskóta » Brownie - Panna módra » Áfonyás répás muffin » Andland almás pite
» Szőlős metélt » Úszó sziget » Ananászos kosárkák » Gofri (egyszerű, gyors)
» Paplan sütemény » Kijevi szelet » Bridge-szelet » Zebrakocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.