Tutireceptek.hu fejléc

Almás tejes pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
25 cm átmérőjű piteformához vagy 20x20 cm-es hőálló tálhoz/tepsihez

40 dkg alma vagy körte (2 db)
7 dkg vaj (esetleg margarin)
5 dkg finomliszt (én 2,5 dkg finomliszttel és 2,5 dkg zabpehelyliszttel szoktam készíteni)
8 dkg cukor
2,5 dl tej
3 tojás

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Az almákat vagy a körtéket megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd vékonyan/legyezőszerűen bevágjuk. Beletesszük a kivajazott piteformába.
3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (vagy az édesítőszerrel), hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tejet, mellyel jól elkeverjük. Végül belekeverjük a lisztet is. Ráöntjük az almákra, majd a 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-fahéjas piskóta » Almás tepsis krumpli » Őszi almás-gombás rizottó » Almás szottyos kifli
» Kókusztejes briós » Almás-meggyes bögrés » Almás táska 1 » Almás püspökkenyér
» Almás omlett » Kavart almás-kókuszos » Almás csirke székelyesen » Almás, vaníliakrémes süti
» Almás-marcipános finomság » Tejes császárzsemle » Almás káposzta saláta » Forró almástáska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.