Tutireceptek.hu fejléc

A sonka főzése húsvétra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
hideg víz,sonka,langyos víz

Elkészítés:
A sonkát langyos vízben mossuk meg, majd áztassuk be fél-egy napra és egy nagy edényben annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy a víz teljesen ellepje. Kb. három-négy órán keresztül főzzük. Mikor megpuhult, lekapcsoljuk a lángot és a saját levében hagyjuk kihűlni. Leöntjük a levét, majd a sonkát hideg helyre tesszük.

Tanácsok:
A főzőlevét felhasználhatjuk levesek‚ főzelékek ízesítéséhez, de főzhetünk benne kemény tojást is, mely különleges ízt ad neki.

Elkészítési idő: 240 perc

A receptet beküldte: Tundibundy

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirekemellfilé sonkában » Brokkolis sonkatekercsek » Sajtos sonkás tekercs » Sonkás burgonya-stangli
» Brokkolis sonkapástétom » Sonkás tojáslepény » Sonkásgombóc » Sonkás jégsaláta
» Sonkás palacsintabatyu » Sonkakrémes falatkák » Káposztával töltött sonka » Sonkás sajttekercs
» Sajtos-sonkás macskafej » Sajtos, sonkás tortilla » Sonkagombóc(levesbetét) » Sonkás-sajtos muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.